2015. már 03. Monty & Bozótnéger
Blogunkról

Blogunkról

„Az emberi lénynek ki kell tudnia cserélni egy pelenkát, megtervezni egy inváziót, levágni egy disznót, kormányozni egy vitorlást, felhúzni egy épületet, írni egy szonettet, rendezni egy számlát, vigasztalást nyújtani a haldoklónak, utasításokat elfogadni vagy kiadni, együttműködni, vagy egyedül tevékenykedni, egyenleteket megoldani, elemezni egy új problémát, számítógépet programozni, főzni egy jó ételt, hatékonyan harcolni és becsülettel meghalni.
A specializáció a rovarok sajátossága.”

Robert A. Heinlein
 

Blogunk címét Jack London híres művétől kölcsönöztük, habár annak történetéhez csak meglehetősen áttételesen kötődik. A vadon, a természet, az erdők-hegyek szava az, amely újra és újra hívja az embert. Ezért járunk mi is - ha időnk engedi - túrázni, táborozni, “túlélni”, vagy ha úgy tetszik bushcraftolni, vadonlakni. Nem lehet ezen tevékenységek közt éles határt húzni, mégis, talán ez a pár szó jól összefoglalja azt, amivel mi itt a blogban foglalkozni kívánunk: a szabadban való élettel.

Sokan és sokfélét - vagy éppen ugyanazt - írtak már a témában, csak a magyar weben is több oldal foglalkozik ezzel, de reméljük, azért tudunk újat is mondani.

Saját tapasztalataink mellett szeretnénk megismertetni az olvasót a “szakirodalommal” is - hogy aki bővíteni kívánja ismereteit, könnyebben eligazodjon.

Az viszont biztos, hogy túrázni, táborozni, túlélni kizárólag terepen, gyakorlatban lehet. Így mindenkinek azt ajánljuk, hogy amint ideje engedi, vegye az irányt a vadon felé!

Monty & Bozótnéger

Elérhetőség: vadonszava kukac gmail.com

Szólj hozzá

szolgálati közlemény túrázás túlélés vadon szava vadon bushcraft vadonlakó