2013. júl 10. Monty H.
Kötszer, gyógyszer, orvosság…

Kötszer, gyógyszer, orvosság…

Odakint a természetben sok kisebb-nagyobb felszerelési tárgyat magunkkal viszünk, és ezek közül az egyik legfontosabb bizony az alapvető egészségügyi felszerelés, melynek összeállítása egyeseknek talán gondot okozhat, éppen ezért érdemes szétnézni a készen kapható készletek piacán. Erről írt Brotan kollégánk, akinek ezúton is köszönjük ezt a bejegyzést.

Túrázó, táborozó tevékenységek során, útnak indulás előtt gondolkodik el még a rutinnal rendelkező erdőjáró ember is, hogy milyen, és mennyi elsősegély-felszerelést vigyen magával. Legtöbbször 1-2 ragtapasz, esetleg egy gyorskötöző színesíti a készletet. Általában egy nylonzacskóban köt ki az egész, ami szétszakadhat, és tönkre is mehet a kötszerünk. Erre a problémára nyújt egy jó alternatív megoldást a patikákban kapható „Vadász elsősegély felszerelés”. A továbbiakban ismerkedjünk meg ezzel.
eu1.jpgTetszetős, praktikus csomagolás tárul elénk, tereptarka, vagy zöld tokban kapjuk a készletet, melyet villámzárral nyithatunk ki. A tok méretét tekintve kicsi, azaz akár egy zsebben is elfér, anyagát tekintve pedig elég masszív, így utántölthető. A tartalma nem tölti ki teljesen, így egy-két saját tapasztalati dolog fér még bele, pl. fájdalomcsillapító tabletta, plusz ragtapaszok (nekem speciel a szükséges vérnyomáscsökkentő tablettáim). Külön figyelemreméltó az a kis gumiszalagfül, ami a kinyitáskor segít ellent tartani. Nézzük a tartalmat, melyet a csomagolás hátoldalán is feltüntet a gyártó:

eu2.jpg
Steril gyorskötöző pólya 5 cm x 5 cm: 1 db
Steril gyorskötöző pólya 8 cm x 5 cm: 1 db
Steril mull-lap 6 cm x 6 cm / 100 lap: 1 db
Sebfertőtlenítő oldat 30 ml: 1 db
Kéztisztító lap: 2 db
Centerplast: 2 db

eu3.jpgMindenből az egyszemélyes, de szükséges és praktikus mennyiséget tartották szem előtt. Olló azért nincs benne, mert a természetjáró embereknél amúgy is van kés, esetleg multifunkciós szerszám, amin mindig van kisolló. Összességében számomra kedvező benyomást tett, magyar gyártmányú mivolta és kedvező ára még inkább az előnyére válik. Ajánlom szeretettel mindenkinek.

Szólj hozzá

elsősegély