2012. nov 15. Monty H.
A BDU-nadrág és társai 4. – Emerson taktikai nadrág

A BDU-nadrág és társai 4. – Emerson taktikai nadrág

A Helikon-Tex SFU-nadrágja után következzék egy nagyon hasonló darab: az Emerson cég terméke, mely a Crye Precision térdvédős nadrágján alapul, ám a civil igényeknek megfelelő átalakításokkal.
emerson 1.jpg
A szabásban nemigen látni különbséget. A mellső zsebeknél csak annyi az eltérés, hogy szögletesebb a vonaluk az SFU-hoz képest. Az oldalzsebek lényegében ugyanolyanok, ha viszont lejjebb tekintünk, észrevesszük a két mellső, tépőzáras combzsebet is, melyek mérete megegyezik a két ACU-rendszerű bokazsebbel.
emerson 2.jpg
A nadrág szárába rejtett összehúzó zsinór, a térdvédő számára kialakított rekeszek, a tépőzáras farzseb, a gombos slicc, illetve az övbújtatók változatlanok az SFU-hoz képest (azt leszámítva, hogy jobb oldalon kapunk egy műanyag D-gyűrűt az egyik mellsőn). Viszont épp az utóbbi kapcsán egy kis változtatásra szántam el magam. Arról van ugyanis szó, hogy az amerikai nadrágokon ízlésemhez képest túl messze van egymástól a két mellső bújtató, s a derékrész nagyon gyakran az öv vonala alá gyűrődik. Ezért a középvonalhoz közelebb varrattam mindkettőt, s az eredmény viselés közben meg is mutatkozott.
emerson 5.jpg
A ripstop anyag 65% műszál és 35% pamut összetételű. Viselését kellően kényelmesnek éreztem. A zsebek kialakítása átgondolt, a mellső combzsebek jól használhatók, de a kérdés persze megint áll: megér-e ez nekünk annyit, hogy ezt a típust válasszuk az olcsóbbak helyett? Színválaszték terén nem lehetünk elkényeztetve, ahogy látom, csak homokbarnában kapható.
emerson 4.jpg

Köszönetet mondok Áron barátomnak a fotózásban nyújtott segítségért, illetve Dinónak az átvarrásért.

Szólj hozzá

katonai értékelés ruházat nadrág bdu