Villa villámgyorsan
Ha nincs nálunk étkezéshez való villa, amikor épp szükségünk lenne rá terepen, néhány perc alatt készíthetünk egyet magunknak.
- Vágjunk egy 20-30 cm hosszú és kb. 6-10 mm vastag egyenes ágdarabkát.
- Hántsuk le legalább a fele hosszában a kérget róla.
- A hántolt végétől kezdve egy éles késsel hasítsuk be félig a pálcát.
- A hasítás tövéhez gyömöszöljünk be egy kb. 2-3 mm vastag fadarabkát, hogy a szétválasztott szárakat széttartsa egymástól.
- Késsel hegyezzük ki a villa szétálló végét.
Már kész is van a bozótvilla!
A villa kétféleképp is használható. Egyrészt a klasszikus módon beleszúrhatjuk az ételdarabkákba, hogy így emeljük őket a szánkhoz. Másfelől viszont a villa két szárát ujjainkkal összenyomva egyfajta csipeszként működik, amely a kínai evőpálcikákhoz hasonló, ám annál jóval kényelmesebb táplálkozási módot biztosít.